Składniki:
• 80 dag filetów z kurczaka
• 50 dag pieczarek
Pomóż w rozwoju naszego portalu
• mała cebula
• 4 jajka
• 20-25 dag żółtego sera
• 20 dag wędzonego boczku
• łyżka masła
• przyprawa typu vegeta
Wykonanie:
Filety z kurczaka podzielić na małe kotleciki, delikatnie rozbić, posypać przyprawą. Boczek pokroić w paski. Pieczarki zetrzeć na tarce, udusić na maśle z drobno pokrojoną, posoloną cebulką. Brytfankę wysmarować masłem, ułożyć boczek, na nim rozłożyć kotleciki z kurczaka, a następnie uduszone pieczarki. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok. 20 min w temp. 180°C. W tym czasie ubić 4 białka na pianę, dodać żółtka, a na koniec starty na grubych oczkach tarki żółty ser, wymieszać i zalać podpieczone mięso z pieczarkami. Zapiekać jeszcze 10 min.
Wykonanie: Graziako