Składniki:
• 10 niedużych (w miarę możliwości jednakowych) ziemniaków
• 5 dag masła
Pomóż w rozwoju naszego portalu
• 5 dag margaryny
• 5 ząbków czosnku
• łyżeczka suszonego tymianku
• łyżeczka ziół prowansalskich
• łyżeczka soli
Wykonanie:
Masło wymieszać z margaryną, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, skruszone zioła i sól.
Wszystko wymieszać w miseczce.
Ziemniaki obrać, przekroić na połówki.
Łyżeczką wydrążyć w środku każdej otwór i wypełnić go przygotowana masą.
Połówki ziemniaka złożyć.
Każdego ziemniaka osobno zawinąć w folię aluminiową lub papier do pieczenia i ułożyć na grillu. Na średnim ogniu piec ok. 1 godziny, co jakiś czas obracając.
Opracowanie: Jolanta Marszałek