Składniki:
• 6 udek z kurczaka
• 2 łyżki miodu
Pomóż w rozwoju naszego portalu
• 2 łyżki musztardy dijon
• 2 łyżki musztardy z całymi ziarnami gorczycy
• 2 łyżki oleju słonecznikowego
• 2 łyżki białego octu winnego
• pieprz i sól
Wykonanie:
Udka umyć i osuszyć, naciąć i przełożyć do dużej salaterki. Wymieszać składniki na marynatę i natrzeć nią mięso. Całość przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Rozgrzać grill ogrodowy. Udka ułożyć na aluminiowej tacy i grillować – często obracać i smarować pozostałą marynatą – w średniej temperaturze przez 25-30 min, do momentu, aż udka będą miękkie i rumiane. Podawać z dowolną sałatką.
Wykonanie: Graziako